top of page
akupunktur
Kristine.jpg

Kristine Finkenhagen

Akupunktør

Tlf:

406 46 750

Email:

Adresse:

Kystklinikken AS

Gangveien 10, 3960 Stathelle

Akupunktur, fertilitet og kopping

Kristine har godkjent bachelorgrad innen tradisjonell klassisk akupunktur med videre utdannelse innen muskel- og skjelett. 

Kristine har også spesiell kompetanse innen assistert befruktning og fertilitet. Kristine tar deg eller dere som par imot og fokuserer på hvordan du/dere kan optimalisere sjansene for å bli naturlig gravid eller ved assistert befruktning. 

Etter mange års erfaring innen akupunktur for dem som ønsker å bli gravide, vet Kristine at alles situasjon er ulik. Derfor er hvert aspekt av helsen din viktig, både fysisk, ernæringsmessig og følelsesmessig. 

Kristine tilnærmer seg komplementært til assistert befruktning, men og ved naturlig syklus hos kvinnen og mannen.

AKUPUNKTUR

Kristine Finkenhagen er opptatt av forskning og har kontakt med flere anerkjente internasjonale forskere innen akupunktur ved smertelindring og kronisk smerte, fertilitet, og IVF. Protokollene er gitt av forskerne og har godkjent at Kristine anvender protokollene i klinisk bruk. 

 

Kristine har flere internasjonale samarbeidspartnere som O.LG.A fertility clinic, dette er en av verdens beste fertilitetsklinikker. Der klinikken lover baby garanti eller pengene tilbake. Kristine har og samarbeid med EXCeed- dette er et international firma som tilbyr tester og ulike produkter for mannen. Exceed er omtalt i BBC news, daily mail, business insider og CNN. 

 

Kristine skriver for nettsiden jegvilhabarn.no. Dette er en nettside som er for dere som ønsker å få barn.

 

Fordypnings området

Kristine er opptatt av kronisk smerte, kvinnehelse og har fordypning, og erfaring med gynekologiske tilstander som infertilitet, endometriose, pcos, IVF, naturlig fertiliet, graviditet og andre underlivplager som smerter for eksempel etter fjerning av livmor eller vestibulitt .

Kristine følger opp kvinner under svangerskapet med ulike plager, samtidig som det er fokus på viktigheten av den tidlige tilknytningen under svangerskapet mellom foreldre ( spesielt mor) og det ufødte barnet.

 

Under konsultasjonene er Kristine opptatt av emosjonsregulering, stress og mestringteknikker. Med sin erfaring fra mange år i barnevernet, har Kristine og kunnskap innenfor tidlig tilknytning og tilknytningsproblematikk, traume sensitive temaer og kroppens hjelp til selvregulering.

 

Kristine er og opptatt av hvordan håndtere kroppen som verktøy og dens iboene stressrespons, ved bruk av kroppens iboene regulering. I behandling veileder hun i ulike teknikker med tips til å regulere kroppens stressreaksjon og tankemønstre. 

 

Hun har en videreutdannelse i intramuskulær smertebehandling for muskel og skjelettplager (15 studiepoeng) .

 

Første gang konsultasjon

Ved din første konsultasjon blir det gjennomgått din sykehistorikk. På klinikken anvendes diagnoseverktøy som puls og tunge diagnostikk for å støtte opp funnene i konsultasjonen. 

 

Basert på dette blir det foretatt vurdering av hvilke behandlingsmetoder som vil ha best effekt ut ifra din helsetilstand. Det vil bli gitt en prognose for videre behandling, samt råd og veiledning til livs og kostholdsendring.

I forbindelse med sin utdannelse har hun vært i Kina, der hun både har opplevd og erfart hvordan akupunktur er integrert i det kinesiske helsevesenet. Dette har hun tatt med seg inn i sin praksis.

Kurs​

Kristine har bachlorgrad i tradisjonell kinesisk akupunktur ved Norges Helsehøyskole, Campus Christiania.

Hun har også en videre utdannelse innen vestlig medisinsk akupunktur triggerpunkt behandling, ved Norges Helsehøyskole Campus Christiania

Seminar av Phd, Elisabeth Stener-Victorin, BMAS, British Medical Acupuncture Sosiety » Womans health » 

PhD. Elisabeth Stener- Victorin som jobber ved Karolinska Institutt. PhD. Stener-Victorin har opp gjennom tidene anvendt metoder som biopsi av fettvev, blodprøver, MRI, og ultralyd for å sjekke om akupunktur kan redusere plagene hos kvinner med PCOS. Hennes forskningsteam har gjennom hennes studier gjort studier på PCOS hos både kvinner og rotter.

 

Akupunktur og fertilitet

 

Kristine har spesiell kompetanse innen assistert befruktning og fertilitet. Kristine tar deg eller dere som par i mot og fokuserer på hvordan du/dere kan optimalisere sjansene for å bli naturlig gravid eller ved assistert befruktning.

 

Etter mange års erfaring innen akupunktur for dem som ønsker å bli gravide, vet Kristine at alles situasjon er unik. Derfor er hvert aspekt av helsen din viktig, både fysisk, ernæringsmessig og følelsesmessig.

 

Kristine tilnærmer seg komplementært til assistert befruktning, men og ved naturlig syklus hos kvinnen og hos mannen.

 

Kristine har samarbeid med verdens beste fertilitetsklinikk, O.L.G.A og har kontakt med flere anerkjente internasjonale forskere der hun har fått tildelt spesifikke forsknings protokoller og opplæring i forskningen og den virkningsmekansime bak punktformlene.

 

Elisabeth Stener Victorin ved Karolinska Institutt i Stocholm har forsket over 10 år på akupunktur og det reproduktive hormonsystemet. Der hun blant annet har inkludert kvinner og rotter for å kartlegge teoretiske mekanismer ved bruk av  akupunktur.

 

Hva er viktig for dersom du ønsker å bli gravid

 

1. Kristine ser alltid pasienten først, ved alt hun gjør på klinikken.

2. Kristine tror på forberedelse for å bli gravid både i naturlig syklus, men også i et assistert forsøk.

3. Kristine har som hensikt å optimalisere egg og spermkvalitet under hver konsultasjon. Da det anvendes punkter som skal i teorien redusere stress og øke blodgjennomstrømning til testikler, eggstokker og livmor.

4. Kristine vet at det å bli gravid enten naturlig eller gjennom assistert befruktning kan være svært stressende. Og mange opplever at det er vanskelig å takle sine følelser og tanker rundt det å ikke bli gravid. Så vel som forventingen fra omgivelser og partner.

 

Vurderer du akupunktur i forbindelse med IVF

 

Kristine har lang erfaring med pasienter som velger å benytte seg av akupunktur både i forkant, under og etter IVF forsøket. Mange som vurdere å oppsøke akupunktur i forbindelse med sitt IVF forsøk, har mange spørsmål om hvordan akupunktur benyttes ved assistert befruktning.

 

Kristine anvender protokoller som i følge kinesisk medisinsk og forskningsbasert teori har som hensikt å gjøre eggstokkene mottakelig for IVF- medikamentene. Der hun anvender punkter som skal ha som hensikt for eksempel å øke blodgjennomstrømning til eggstokker og livmor.

I kinesisk medisinsk og forskningsbasert teori kan det se ut til at akupunktur kan gjøre eggstokkene mottakelig for IVF- medikamentene ved å øke blodgjennomstrømningen til eggstokkene. Da det har blitt rapporter at enkelte punkter kan se ut til å kunne øke blodgjennomstrømningen til livmorsarterien.

 

I teorien skal mer blodgjennomstrømning til eggstokkene/ kjønnsorganer, gi eggene mer optimal tilgang til

• Oksygen

• Næring

• Hormoner

• Antioksidanter

 

Som metode anvender Kristine akupunkturpunkter der nålene har som hensikt å stimulere det gitte organet, ved å nåle punkter som har samme nerverelasjon til kjønnsorganene.

 

Hensikten med akupunktur under IVF :

 

• Teoretisk skal akupunkturen ha som hensikt å regulere hormonene til fordel for IVF- medikamentene, styrke relasjonen mellom kjønnsorganene og hormonsenteret.

• Akupunkturnålene skal i teorien øke blodgjennomstrømning til genitalia både hos kvinnen og mannen.

• Akupunktur kan oppleves avslappende og beroligende under prosessen.

 

 

Informasjon om tidligere forsøk;

- Tidligere behandlingsregimer og reaksjon på medikamentet

- Har du vært tidligere gravid

- Tidligere embryo utvikling

- Utvikling av livmorslimhinnen

- Har du tidligere mislykkede forsøk eller aborter

- Kvinnens hormonverdier og alder

Kopping

Kopping kan dateres 5000 år tilbake. Dette er en gammel medisinsk teknikk som ble brukt av egypterne, og anvendes innen kinesisk- og østelig medisin. 

 

Mange velger å benytte seg av kopping for å lindre smerte. Der terapeuten plasserer kopper på ryggen, magen, armene , bena eller andre deler av kroppen. Ved å trekke ut oksygenet dannes det et vakuum som gir massasje og som fremmer blodsirkulasjon i området. 

 

Terapeuten kan bruke stående kopping, det vil si at koppene står på kroppen ca 10-20 minutter. Dette oppleves som behagelig og avslappende.  Man kan bruke bevegende kopping som føles som en dyp massasje.  Der styrken på koppene justeres etter svak, medium eller sterkt sug, alt etter hva man ønsker å oppnå. 

 

De fleste velger kopping i forbindelse med en akupunkturbehandling, fordi de ønsker velvære som følger med en slik dyp massasje. Eller som en støttende akupunktur behandling. 

 

Hva kan du bruke kopping ved?

Ømme muskelspenninger

Rygg og nakkesmerter

Hodepineplager

Lymfedrenasje

Knesmerter 

Magesmerter

Menstruasjonssmerter

Fordeler ved koppingmassasje:

Øker blodsirkulasjon i huden, musklene og bindevevet.

Virker oppstrammende på huden

Muskelavslappende

Løser opp spenninger

Forbedrer bevegelighet i ledd

Utrensende og avgiftende (detox)

Motvirker rynker, cellulitter og slapp hud

Øker velvære

Øker lymfedrenasje

Let's Get
Social

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
273214258_355230679937873_5449185104229892547_n_edited_edited.jpg
bottom of page